İçeriğe atla
Visco Yatak Nedir?

Visco Yatak Nedir?

Hafıza sünger yatak veya viskoelastik sünger  olarak da bilinen visco, viskoelastik bir malzemeden yapılmış bir yatak türüdür. İlk olarak 1960'larda NASA tarafından uçak yastık ve yataklarında astronotların güvenliğini ve konforunu artırmak için geliştirilmiştir. Astronotların fırlatım esnasında omurgalarına binen yükü azaltmak ve basınç noktalarının dengeli dağılarak güvenlikleri için tasarlanmıştır. Günümüzde visco yataklar, benzersiz özellikleri ve uyku sırasında vücut için basınç azaltma ve destek sağlama yetenekleri nedeniyle yatak endüstrisinde büyük bir popülerlik kazanmıştır. 

Visco Yatağın Diğer Yataklara Göre Avantajları

Visco yatak, kişinin vücudunun şekline uyma ve basınç tahliyesi sağlama konusunda benzersiz bir yeteneğe sahip olan bir tür poliüretan sünger olan viskoelastik köpükten yapılmış, hafıza sünger teknolojisine sahip bir yatak çeşididir. Hafıza sünger teknolojisine sahip visco yatakların diğer yatak türlerine kıyasla çeşitli avantajları bulunmaktadır. Bunlar;

● Visco yataklar, eşsiz bir basınç tahliyesi sağlar. Vücuda hızla uyum sağlayan viskoelastik köpük sünger, ağırlığı eşit olarak dağıtılmasını sağlar  ve omuzlar, kalçalar ve eklemler gibi hassas bölgelerdeki baskıyı azaltır.

● Visko sünger yatakların vücudun şekline hızla uyum sağlama yeteneği, kişiye özel bir konfor sağlar. Herkesin kendine özgü, benzersiz kıvrımları vardır ve visco yataklar bedeninize uyum sağlayarak uygun omurga hizalamasını destekler ve bası yarası oluşma riskini minimuma indirir.

● Visco sünger yataklar, hareketi absorbe edebilme yeteneğine de sahiptir. Köpük sünger hareket transferini en aza indirir, böylece bir kişi hareket ettiğinde veya yataktan kalktığında, hareketlerinin uyuyan partnerini rahatsız etmesi daha az olasıdır. Özellikle uykusu hafif olan kişiler veya uyku sırasında hareket etme eğiliminde olan bir eşle aynı yatağı paylaşanlar için faydalı olabilir. Daha kesintisiz ve dinlendirici bir uyku deneyimi sağlamaya yardımcı olur.

● Visco yataklar dayanıklılıkları ile de bilinmektedir. Yüksek kaliteye sahip bir visco yatak şeklini korumak ve uzun süre tutarlı destek sağlamak için tasarlanmıştır.

Visco Yatağın Alerji Dostu ve Hijyenik Yapısı

Hafızalı sünger yatak olarak da bilinen visco yataklar alerji dostu olarak kabul edilir ve hijyenik bir yapıya sahiptir. Visco yataklar, hassasiyeti olan kişiler için mükemmel bir seçenek olabilmektedir. Visco yatakların yoğun sünger yapısı, ev tozu, akar, polenler, evcil hayvan tüyleri gibi alerjenlerin yatağa sızmasını engelleyen fiziksel bir bariyer oluşturur. Alerjenlere karşı bu direnç, alerjik reaksiyon riskini azaltmaya yardımcı olur ve visco yatakları alerjisi olan kişiler için uygun hale getirir. 

Visco yataklar, hipoalerjenik olacak şekilde tasarlanmıştır. Zararlı kimyasal gaz çıkarma potansiyelini azaltan, alerjileri veya hassasiyetleri tetikleyebilecek tahriş edici maddeleri en aza indiren malzemelerden yapılmıştır. Visco yatakların hipoalerjenik doğası, hassas kişilerde solunum yolu tahrişine veya alerjik tepkilere neden olma olasılığının düşük olmasını sağlar. 

Visco yatakların kapalı hücreli köpük yapısı toz, polen ve diğer partiküllerin yatak içine yerleşmesini zorlaştırır. Bu durum parçacıkların zamanla birikme olasılığını azaltarak temiz ve hijyenik bir uyku zemininin oluşmasına ortam hazırlar.

 

Genellikle visco yataklar yıkanabilir kılıflı olarak tasarlanmaktadır. Kolayca çıkarılıp temizlenebilecek şekilde tasarlanan bu kılıflı yataklar, toz, evcil hayvan tüyü ve ter gibi alerjenleri düzenli olarak temizlemenize fırsat tanır. Kılıfları periyodik olarak yıkayarak yatağınızın temiz ve potansiyel alerjenlerden arınmış olmasını sağlayabilirsiniz. Visco yatak temizlik konusunda da kolaylık sağlayarak az bakım gerektirir. Yoğun köpük sünger yapıları toz ve kirlerin birikmesine doğal olarak direnerek temiz tutulmalarını nispeten kolaylaştırır. Fırça uçlu, güçlü bir elektrikli süpürge ile düzenli olarak vakumlama ve gerektiğinde leke temizliği, yatağın yüzeyinde ki teninize temas eden tozun giderilmesine ve yatağın hijyenini korumasında size yardımcı olacaktır.

Visco Yatağın Sırt Ağrısı ve Boyun Ağrısına Etkisi

Hafızalı sünger teknolojisine sahip visco yataklar sırt ve boyun ağrılarını hafifletme de olumlu etkisi olduğu tespit edilmiştir. Vücuda hızla uyum sağlama ve ağırlığı eşit olarak dağıtma, basınç noktalarının düzenli dağılımını sağlama gibi visco sünger özellikleri bel ve sırt ağrılarının hafifletilmesinde vücuda destek sağlamaktadır. 

Visco yataklar, sırt ağrısını ve boyun ağrısını hafifletme potansiyelleri nedeniyle popülerlik kazanmıştır. Sırt ağrısı ve boyun ağrısının başlıca nedenlerinden basınç noktalarına binen orantısız yüktür. Bu basınç noktaları, kalçalar, omuzlar ve boyun gibi vücudun belirli bölgeleri, düzensiz ve dengesiz bir uyku zemini nedeniyle aşırı basınç oluşturduğunda meydana gelir. Visco sünger, vücut hatlarına uyum sağladığı ve ağırlığı yatak bütününe eşit bir şekilde dağıttığı için basınç tahliyesini çok başarılı bir biçimde gerçekleştirir. 

Çok fazla kullanıcı sırt, bel ve boyun ağrısından visco yatak yardımı ile kurtulurken, kişisel zevkleri ve bireysel unsurları dikkate almak önemlidir. Visco yatakların yumuşaktan serte değişen farklı sertlik seviyeleri mevcuttur ve bireylerin ihtiyaçlarına en uygun destek ve rahatlık seviyesini seçmelerine olanak tanır. Bu sayede sevdiğiniz ve alışkın olduğunuz serlikte ki visco yatakları tercih edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : https://www.sleeppeople.com.tr/3d-bamboo-visco-yatak

Visco Yatak Bakım ve Kullanım Önerileri

Visko yatağınızı uzun yıllarca ilk günkü konforu ve temizliği ile kullanabilmek için  doğru bakım ve kullanım önerilerine uymak çok önemlidir. 

● Yatağınızı, uyurken dökülen kuru derilerinize, bakterilere, lekelere ve alerjenlere karşı korumak için kaliteli pamuklu bir yatak koruyucu kullanarak yatak sağlığınızı korumaya başlayabilirsiniz. Su geçirmez ve nefes alabilen bir koruyucu, yatağın temiz ve taze kalmasına yardımcı olacaktır.

● Yatağın eşit bir biçimde şekil alması, belirli noktalarda çökmeler yaşanmaması adına yatağı her üç ila altı ayda bir düzenli olarak ayakucu- başucu veya çift taraflı bir yatağa sahipseniz ters düz olarak döndürün. 

● Visco süngere en fazla zarar veren durumlardan bir taneside yatağın üzerinde zıplamak veya ayakta durmaktır. Yatağınızı daha verimli ve uzun yıllar kullanmak istiyorsanız  yatağın üzerinde ayakta durmaktan ve zıplamaktan kaçınmalısınız.

● Yatağınızın etrafında uygun hava sirkülasyonu sağlamak çok önemlidir. Yatağı koyduğunuz zeminin de hava alabiliyor alması yatak içerisinde ki hava akımını destekleyerek içerisinde nem birikmemesine yardımcı olurken aynı zamanda nem dolayısı ile oluşabilecek mikro organizmalarında önüne geçer ve yataşınızın taze kalmasında yardımcı olur. 

Sepet 0

Sepetiniz şu anda boş.

Alışverişe Başla
WhatsApp